LUNGUL DRUM AL ANTICORUPȚ'EI SPRE CORUPȚ'E
A fost o perioadă -destul de îndelungată- când cetățeanului român i s-a vârât în creier ideea că tot răul care i se-ntâmplă e din pricina corupției... Și când poporul era deja „fezandat”, a venit DNA pe un cal alb și s-a apucat să-i strângă pe așa-zișii „corupți”. Pornind din acest punct și legănat de sloganul: „dormi în pace, DNA-ul lucrează pentru tine”, cetățeanul n-a mai fost atent nici pe cine ridică, nici cum îi ridică, nici pentru ce-i ridică pe „infractori”. Cel mai adesea, dacă nu existau motive, autoliniștirea populației a fost de tip „...ei, chiar dacă n-au făcut chiar asta, tot au făcut ei ceva, că altfel imposibil să...”
Și așa, cu metodă, pentru cele mai mici fapte, pentru cele mai fanteziste acuzații sau pentru cele mai grosolane închipuiri, DNA-ul a ras o întreagă clasă politică, învățându-l pe cetățean intransigența. Și deprinzându-l, simultan, cu acceptarea criteriilor suprarealiste, acoperite de eticheta anticorupției. Iar acum, după atâția ani de anticorupție feroce, suntem cam aici:
Se fraudează alegerile în București, în văzul tuturor, cu filmarea pe-ndelete a acțiunii, iar răspunsul „puterii” este desființarea SIIJ, adică tocmai a Parchetului care ancheta frauda...
Se depun CV-uri cu studii închipuite și diplome măsluite pentru accesul în diferite funcții și nu interesează pe nimeni falsul în declarațiile unor persoane publice marcante...
Se folosește logistica Guvernului României pentru o infectă campanie de promovare a insului vremelnic premier, în alegerile interne, iar „beneficiarul” campaniei de PR zice că el nu știe nimic... persoana care s-a ocupat de această acțiune, își dă discret, demisia. Case closed...
Se cumpără aparatură medicală la suprapreț, nefuncțională, precum și, profitându-se de atât de convenabila pandemie, materiale de protecţie, neconforme, luate fără procedură, iar apoi vândute direct, la preţuri uriașe, către sute de instituţii din România... Dosarul își doarme somnul de veci.
Numirile în funcții au devenit atât de politizate încât nu-și mai pune nimeni problema competențelor... în vorbirea curentă, PCR-ul nu mai denumește testul „pi-si-ar” ci clasicul PILE-CUNOȘTINȚE ȘI RELAȚII!
Un ministru de Finanțe, astăzi premier, inițiază o hotărâre de Guvern privind reorganizarea Ministerului Finanţelor Publice, prin care era desfiinţată Direcţia Generală Juridică și era înlocuită cu două noi structuri, în condițiile în care Direcţia Juridică îl incomoda pe ministru într-un proces în care tatăl său era parte...
...și câte și mai câte...
Oare de ce se petrec toate astea? Deoarece cei aflați azi la butoane SUNT SIGURI că orice măgărie ar face, blânda și chioara „justițe” nu se va ocupa de ei... poate le va mai arăta câte o pisică, așa, când și când, în funcție de jocurile politice, dar...ce naiba, ei sunt „băieții buni”, mai mult decât atât nu li se poate întâmpla!
Și-atunci vă întreb: oare nu cumva „băieții răi” din echipa CIUMA ROȘIE FOREVER, cei veșnic hăituiți și presați infernal, cei cu sabia lui Damocles deasupra capului, cei care au fost vânați, ascultați, înregistrați, urmăriți, nu ajung ei să se comporte cu mult mai multă responsabilitate decât cei care sunt în cârdășie cu „justițea” și n-au nicio grijă că se va ocupa cineva de „afacerile” lor? Oare nu cumva se văd obligați să fie mai corecți și mai decenți în acțiunile lor tocmai cei care dacă ar face măcar o zecime din ce fac ăștia aflați acum la putere știu sigur că ar înfunda aresturile preventive, spre deosebire de cei pe care DNA-ul vieții și Parchetele nu se obosesc să-i observe? Care dintre ei vor fi mai tentați să vă bage mâna-n buzunar: cei cu răsuflarea caldă a „instituț'ilor” în ceafă sau cei care știu că orice-ar face nu li se va întâmpla absolut nimic? Știu și eu...
Vi s-a anunțat o grindină de dosare penale și arestări când au venit ăștia la putere... începând cu contabilitatea „dublă” din Ministerul Finanțelor, descoperită de Cîțu, continuând cu furăciunile nenumărate date ca sigure de Nicușor Dan la Primăria Generală a Capitalei și de restul useriștilor prin primăriile lor de sector... la fel a fost și-n țară... Dar ați văzut vreun dosar de pe urma acestei campanii? Ceva ce să fie cu adevărat scandalos? Absolut nimic... deoarece, după cum ar spune Rareș Bogdan -un liberal de mare caracter- acum „e un alt context politic” și, ca urmare, propaganda și minciuna din timpul campaniei electorale nu mai sunt necesare.
........................................................................................
P.S. După alegerile parlamentare din 2020, a fost publicat un studiu cu privire la profilul alegătorului român, care cuprindea și o rubrică despre nivelul de instrucție al votantului în funcție de formațiunea politică preferată. Cu alte cuvinte, cine oare-cine oare? beneficiază de electoratul cel mai educat. Sociologul Dan Jurcan a prezentat atunci, pentru SpotMedia. ro, următoarele date, rezultând din analiza finalizată de IRES:
........................................................................................
P.S. După alegerile parlamentare din 2020, a fost publicat un studiu cu privire la profilul alegătorului român, care cuprindea și o rubrică despre nivelul de instrucție al votantului în funcție de formațiunea politică preferată. Cu alte cuvinte, cine oare-cine oare? beneficiază de electoratul cel mai educat. Sociologul Dan Jurcan a prezentat atunci, pentru SpotMedia. ro, următoarele date, rezultând din analiza finalizată de IRES:
„La USR-PLUS găsim 37% cu studii superioare, pe când la AUR sunt doar 8%. Din acest punct de vedere, profilul AUR seamănă mai degrabă cu cel al PSD (9% studii superioare) și PNL (16%).”
Dacă faceți un calcul, o să vedeți că dintre alegătorii educați circa 600 000 au pus ștampila pe USR+PNL, în timp pentru PSD+AUR votanții cu studii superioare abia dacă au fost vreo 200 000. Așadar, populația „subțire” și elevată a votat, în proporție zdrobitoare, dezastrul.
Păcat, totuși, că nu s-a făcut niciun studiu și cu privire la gradul de încremenire bosumflată în proiect al alegătorului cu studii superioare, azi, în România.
23 iulie 2021
23 iulie 2021
Comentarii