MORȚII BUNI ȘI UTILI

 

    Eu dăcât vreau să vă zic...
 
    „Armata israeliană a afirmat, «după ce a verificat cu atenţie sistemele de supraveghere», că nu a fost un atac israelian, ci rachetele Jihadului Islamic cele care au lovit marţi seară un spital din oraşul Gaza, atac în urma căruia au murit cel puţin 200 DE PERSOANE, transmite AFP.” (ȘTIRI PE SURSE. ro, 18 octombrie 2023)

    ...sau:
 
    „Cel puţin 471 DE OAMENI au fost ucişi de racheta care a lovit marţi seara un spital din Gaza, a anunţat miercuri ministerul sănătăţii din guvernul Hamas care controlează teritoriul respectiv.
Agenţia dpa, care a preluat informaţia, nu au fost în măsură să verifice bilanţul din surse independente. Ministerul a adăugat că explozia de la spital a rănit alte 324 de victime, din care 28 sunt în stare critică.”
(AGERPRES. ro, 18 octombrie 2023)

    ...sau:
 
    „Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza spune că cel puţin 500 DE PERSOANE au fost ucise într-un atac israelian asupra spitalului arab al-Ahli, relatează Al Jazeera.” (ȘTIRI PE SURSE. ro, 17 octombrie 2023)

    ...și:
 
    „Egiptul afirmă că Israelul este responsabil pentru lovitura asupra Spitalului Al-Ahli Arab Baptist din orașul Gaza, în urma căruia, potrivit oficialilor palestinieni, au fost uciși 500 DE OAMENI, relatează The Times of Israel.” (LIBERTATEA. ro. 17 octombrie 2023)

    ...sau:
 
    „Pe baza dovezilor disponibile, se pare că explozia a avut loc într-o curte care face parte din incinta spitalului. Imaginile de la sol după explozie nu arată daune semnificative la clădirile spitalului din jur. Ceea ce arată imaginile include urme de arsură și mașini incendiate.
Richard Sewell, decanul Colegiului Sfântul Gheorghe din Ierusalim, a declarat pentru BBC că aproximativ 1.000 DE PERSOANE strămutate se adăposteau în curte când a fost lovită, iar aproximativ 600 DE PACIENȚI și personal se aflau în interiorul clădirii.”
(ADEVĂRUL. ro, 18 octombrie)

    ...sau:
 
    „Crește tensiunea in Orientul Mijlociu, după ce o rachetă a căzut pe un spital din orașul Gaza. Cel puțin 900 DE OAMENI au murit, spune ministrul Sănătății din enclavă. Sute de victime zac încă sub dărâmături, fără a preciza dacă sunt morți sau răniți.” (PRO TV CHIȘINĂU. ro, 18 octombrie 2023)

    ...și, în fine:
 
    „Atacul cu rachetă asupra spitalului palestinian din Gaza a făcut «câteva zeci de morţi», şi nu sute, a declarat miercuri pentru AFP un responsabil al unui serviciu european de informaţii.
«Nu sunt 200 sau chiar 500 de morţi, ci mai degrabă câteva zeci, probabil între 10 şi 50», a afirmat această sursă sub protecţia anonimatului, care mai crede că, «probabil, nu Israelul a făcut asta», conform «pistelor serioase» de care dispune serviciul său de informaţii.”
(ZIARE. com, 19 octombrie 2023)
    .............................................................................................
    Toate sunt extrase din presa „serioasă” a patriei... și preluate din presa la fel de „serioasă” a lumii. Morții sunt aici cărți de joc -cu ei, dacă poți, iei potul cel mare de pe masa de joc uriașă, pe care orașele sunt niște cerculețe și țările niște simple piese de puzzle, cu contururi adaptabile. Astfel, între zece morți și o mie de morți orice opțiune e deschisă, deci poți licita... poate-ți iese!
 
    Niciuneia dintre tabere nu-i convine însă un număr mic de victime, atâta vreme cât fiecare spune că în mod sigur adversarul e vinovat! De aceea, dacă n-au pierit destui, e numai vina lor, a morților, că n-au înțeles marile comandamente ale momentului...


    19 octombrie 2023

Comentarii

Postări populare