MECEVE- ISTORIA ROMANȚATĂ A UNEI ÎNFRÂNGERI

 

    MOTTO: „A durat mult, s-a lucrat mult și intens și, în final, am reușit. Cred că putem să CONCLUZONĂM că România s-a schimbat, este un stat de drept, este un stat cu o justiție funcțională. Totuși, trebuie să subliniez, nu este momentul să încetinim lupta ANTICORUPȚE. (...) Astăzi, acum, este o zi frumoasă pentru România.” (Klaus Iohannis, cu prilejul scoaterii României de sub Mecanismul de COPERARE și verificare, sau MECEVE, cum ar spune tot dânsul, 15 septembrie 2023)
    ...................................................................................................
    Când, în 2007, România intra în „clubul select” al Uniunii Europene, cu ghiozdănel nou și cu un buchet de flori ținut strâns la piept, afișând entuziasmul copilului de grădiniță care în sfârșit pășește în clasa întâi, el fiind convins că se va descurca admirabil din moment ce știe să scrie și să citească, așa... cam de la grupa mică, proaspătul elev nu cunoștea însă opera FABULOASĂ a lui Grigore Alexandrescu și, ca urmare, habar n-avea despre fabula CÂINELE ȘI CĂȚELUL, o pildă interesantă ce avea să-i marcheze, dureros, următorii ani de viață...
 
    Căci nici bine nu intrase în clasa cu ferestrele spre vest și a trăit surpriza de a fi trimis în ultima bancă... N-a avut nicio relevanță faptul că era bun la socotit fără calculator de buzunar, ba chiar și la scris din capul său, iar nu după dictare... nu, astea n-au fost importante... ci elevul s-a trezit din start cu un ditamai MCV-ul atârnat ca o ghiulea de piciorul stâng! MECEVEUL (puteți să-i spuneți și MEVECEUL, în opinia mea...) cum ar zice președintele Iohannis, care este un etalon al exprimărilor exotice, părea totuși o chestie așa, ușor de depășit, cu eforturi minime, într-un an-doi...
 
    Numai că realitatea din teren a întrecut imaginația de pe canapeaua din vestibulul Uniunii Europene. Oriunde dădea să deschidă vreo ușă, România primea un MCV în nas, de n-avea aer! „Tricoteuza” lu’ MCV, doamna Monica Macovei, a explicat poporului prost necesitatea acestuia astfel:
 
    „Mecanismul reflectă angajamentele noastre față de Uniunea Europeană, față de celelalte State Membre și mai ales față de cetățenii români (pe-atunci, guvernul Boc guverna fericit destinele patriei, bravo, eram pe calea cea bună! n.n.). Fără acest Mecanism astăzi nu am mai avea DNA, ANI, declarații de avere și de interese.” (JURIDICE. ro, 12 noiembrie 2010)

    ...pentru ca, în funcție de simpatia sau antipatia carnasierei Macovei pentru un partid sau altul, tonul critic al comentariilor sale, dar și al MCV-urilor, să se accentueze sau să se blegească:

    „Raportul Comisiei Europene din cadrul MCV, publicat astăzi, indică puncte slabe în funcţionarea justiţiei şi faptul că PARLAMENTUL APĂRĂ CORUPȚII, INCOMPATIBILII ȘI ALȚI DEMNITARI ANCHETAȚI PENAL (guvernul Ponta era la butoane pe atunci, rușine! n.n.). Parlamentul nu a soluţionat rapid cererile procurorilor de ridicare a imunităţii politicienilor.” (Monica Macovei, CALEA EUROPEANĂ. ro, 29 ianuarie 2015)

    Dacă vă imaginați că aceia care au făcut anual rapoartele erau de bună credință, vă înșelați... și ei își luau informațiile tot din „tabăra Macovei”. Așa că, începând din 2008 au fost publicate, până în 2018, rapoarte MCV având comunicate de presă în coadă, așa cum veți citi mai jos. O perioadă, comunicatele se ocupau de-a valma de România și Bulgaria, dar din 2012 (mai știți ce-a fost în 2012? păi, cred că a fost ultimul puseu de manifestare democratică și independentă a României, care a măturat PEDELEUL de la conducere, votând cu un entuziasm care s-a dovedit mai târziu sinucigaș, USELEUL!) a apărut o crevasă, și România indisciplinată a început să fie tratată diferit de Bulgaria.
 
    Ca urmare, în dinamica sa, MCV-ul arată așa în comunicatele de presă:
 
    1. „Bulgaria și România AU EVOLUAT SIMȚITOR în ultimul deceniu. Primele optsprezece luni de după aderarea la Uniunea Europeană au avut efecte benefice pentru cele două țări și pentru întreaga Uniune Europeană. În prezent, sarcina noastră este SĂ CONSOLIDĂM ACESTE PROGRESE.” (declarație de presă. José Manuel Barroso, 23 iulie 2008)

    *Notă: Atmosferă caldă, tovărășească... MCV de omenie. România e pe calea cea bună... deoarece Barosso speră ca Portugalia lui să vândă României niște F 16 care-i prisosesc... Macovei se încălzește pe margine.
 
    2. „EFORTURILE DE REFORMĂ depuse până în prezent TREBUIE SPRIJINITE printr-un consens politic la nivel național care să implice toate instituțiile și partidele politice, precum și prin obținerea de rezultate MAI CONVINGĂTOARE.” (declarație de presă, José Manuel Barroso, 22 iulie 2009)

    *Notă: Macovei a ajuns eurodeputat. Și puteți observa că între Macovei și PDL-ul care a făcut-o europarlamentară și care e încă la putere există o armonie plăcută, ca într-o haită care deja a tranșat prada... Așadar, raportul MCV e călduț...

    3. „România trebuie să adopte MĂSURI URGENTE pentru accelerarea judecării dosarelor de corupție la nivel înalt și pentru evitarea prescrierii acestora din cauza împlinirii termenului de prescripție. Lupta împotriva corupției ar trebui să rămână o prioritate majoră.” (Comunicat de presă CE, 20 iulie 2010)

    *Notă: Încep unele mici hârjoneli între Macovei și PDL; pe 7 iunie 2010 Macovei atacă PDL-ul... nu-i greu de observat că Monica noastră se pregătește să preia partidul, ca să facă ea ordine. MCV ușor nădușit...
 
    4. „Raportul privind România indică DEFICIENȚE IMPORTANTE în eforturile României de a realiza progrese. Cu toate că s-au înregistrat progrese semnificative în adoptarea Codului de procedură civilă și a Codului de procedură penală, România a dat dovada unui ANGAJAMENT POLITIC INSUFICIENT de a sprijini procesul de reformă.” (Comunicat de presă CE, 20 iulie 2011)

    *Notă: Scandalul Macovei-PDL se amplifică; domnișoara EBA, colegă de eurodeputăție cu Macovei -vai, ce afront, fată!- afirmase pe 2 august 2010: „Noi, cei din PD-L, ne boicotăm între noi! Monica Macovei de ce zice că cei din PD-L fură? Ea nu a ajuns eurodeputat tot pe listele PD-L? Și ea cu ce-și ține copilul la Londra? Da, ea își permite să vorbească orice, că are pile la jurnaliști!” Aoleu! Crimă de lezmajestate! MCV dur, necruțător!
 
    5. „Reforma NU ESTE SUFICIENT ASUMATĂ, procesul global al reformei nefiind încă durabil și ireversibil. Controversele actuale reprezintă O AMENINȚARE GRAVĂ la adresa progreselor realizate până acum și ridică întrebări serioase în ceea ce privește viitorul reformelor lansate.” (Comunicat de presă CE, 18 iulie 2012) și „Au fost luate măsuri pentru a răspunde PREOCUPĂRILOR GRAVE pe care le-am exprimat în luna iulie, iar raportul nostru explică în mod clar unde sunt necesare progrese suplimentare.” (Comunicat de presă CE, 30 ianuarie 2013)

    *Notă: Inutil să vă spun că toate-s grave deoarece în România se instalase detestatul guvern Ponta, pe care fosta ministresă de justiție n-avea ochi să-l vadă și nici avioanele F 16 din contractul semnat cu Barroso... pardon, cu Portugalia lui Barosso!!! nu erau încă livrate, pentru ca Macovei să-l fi distrus pe Ponta din zbor, până să aterizeze! Înfuriată, Monica se înscrie în cursa pentru „big chief” la PEDELEU, dar buldogul Vasile Blaga îi explică pe îndelete cum stau lucrurile în viața reală și Macovei pierde, fiind nevoită să-și facă un alt partid. MCV furios.
 
    6. „Integritatea și măsurile anticorupție AR TREBUI CONSOLIDATE în continuare... Eforturile suplimentare susținute de tratare a corupției drept infracțiune gravă (...) ar trebui să rămână o prioritate.” (comunicat de presă CE, 14 FEBRUARIE 2014)

    *Notă: Cât e guvernul Ponta la butoane, MCV pozitiv, canci! Monica Macovei se înscrie în curând în cursa pentru președinția României. Dar se înscrie degeaba.
 
    7. „Combaterea corupției reprezintă în continuare cea mai mare provocare și cea mai mare prioritate. SALUTĂM PROGRESELE ÎNREGISTRATE... A crescut încrederea românilor în sistemul judiciar, în general, și în urmărirea penală a cazurilor de corupție, în special, pe fondul unei creșteri a nivelului de profesionalism al sistemului judiciar în ansamblul său.” (comunicat de presă CE, 28 ianuarie 2015)

    *Notă:... E acea perioadă efervescentă pentru „festivalul cătușelor”, sub bagheta Codruței. Procurorul Uncheșelu îl pune sub acuzare pe însuși premierul Ponta. Macovei toarce de plăcere. MCV-ul salută progresele...

    8. „DEMONSTRAȚIILE ÎN MASĂ împotriva corupției au evidențiat cât de importante sunt aceste probleme pentru cetățenii români. De-a lungul anului trecut, am constatat că SISTEMUL JUDICIAR ȘI PARCHETUL ANTICORUPȚIE au dat dovadă de PROFESIONALISM ȘI ANGAJAMENT, obținând rezultate bune în urmărirea penală a cazurilor de corupție.” (Hans Timmermans, 27 ianuarie 2016)

    *Notă: Acum e bine... căci a venit guvernul Cioloș, format din cetățeni tehnocrați „cinstiți și onești”, după cum bine știți, care-l fascinează pozitiv pe Gabriel Liiceanu. Procurorul Uncheșelu e pe cai mari. Însă Moni e bosumflată că onestul Cioloș a retras-o pe prietena Guseth din guvern... Lui MCV îi plac protestele în masă...
 
    9. „Dinamica creată până în prezent PERMITE REORIENTAREA EFORTURILOR către principalele măsuri care mai trebuie luate pentru îndeplinirea obiectivelor MCV și (...) pentru încheierea acestui proces important în timpul mandatului actualei Comisii.” (Hans Timmermans, 25 ianuarie 2017)

    *Notă: De-abia se instalase guvernul Grindeanu... și MCV-ul chiar nu știa ce să zică... da’ las’ că vedeți voi, măi pesediștilor! Vă arată ea, Monica Macovei, ce MCV burzuluit veți avea la anu’!

    10. „Este REGRETABIL faptul că România nu numai că A SISTAT CURSUL REFORMELOR, dar a și readus în discuție unele aspecte considerate închise sau A ÎNREGISTRAT INVOLUȚII în raport cu realizările din ultimii 10 ani.”(Hans Timmermans, 13 noiembrie 2018)

    *Notă: Păi, nu v-am spus eu c-așa va fi? MCV nasol, pe toată linia! Dar se va rezolva problema prin arestarea lui Dragnea, în curând! Căci Monica Macovei nu doarme: „Dictatura Dragnea în acțiune! Ne pierdem drepturile și libertățile cu fiecare clipă în care Dragnea controlează țara.” (17 mai 2019, pe pagina ei de FACEBOOK). Previzibil, pe 27 mai 2019, dictatorul este arestat. Monica jubilează...
 
    Ei, și... gata! După arestarea lui Dragnea, MCV-ul s-a lăsat pe tânjală. A mai dat un comunicat așa, la oha! în 2021... Iată:
 
    11. „...De la ultimul raport MCV din 2019, situația în parametrii benchmark-urilor MCV a arătat O TENDINȚĂ POZITIVĂ. Comisia SALUTĂ faptul că în 2021 a fost dat un impuls reînnoit reformării și inversării revenirii în perioada 2017-2019. Rezultatul este că EXISTĂ PROGRESE în toate CVM-urile rămase” (comunicat de presă CE, 8 iunie 2021)

    *Notă: Mmmmm... Se simte în comunicat faptul că madam Macovei nu mai e europarlamentar, sau mi se pare mie? MCV plictisit total...
 
    Dar, până la urmă, ce mai contează?... Ei și-au îndeplinit obiectivele. Și Monica Macovei și-a îndeplinit sarcinile trasate de unii, de alții... Numai România, cu coada-ntre picioare, timp de 16 ani a învățat necontenit și temeinic fabula CÂINELE ȘI CĂȚELUL și a pus-o ca piatră de temelie pentru „minunata lume nouă” care se întrezărește la orizont:
 
    „Noi, fraţii tăi? răspunse Samson, plin de mânie./ Noi, fraţii tăi, potaie!/ O să-ţi dăm o bătaie/ Care s-o pomeneşti./ Cunoşti tu cine suntem, şi ţi se cade ţie,/ Lichea neruşinată, astfel să ne vorbeşti?”/ – „Dar ziceaţi…” – Şi ce-ţi pasă ţie? Te-ntreb eu ce ziceam?/ Adevărat vorbeam,/ Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei,/ Că voi egalitate, dar DAR NU PENTRU CĂȚEI!!!”


    16 septembrie 2023

Comentarii

Postări populare