SĂ NU ZICEȚI CĂ NU V-AM SPUS... (SAU ÎNCĂ CEVA DESPRE „REPERUL MORAL” AL LUI CRIN ANTONESCU)


    Să știți că, totuși, am băgat de seamă cum Tudor Chirilă e mult mai ager la minte astăzi decât era acum câțiva ani...
 
    Uite, de exemplu când a fost incendiul din spitalul din Piatra Neamț, care, vă mai amintiți? a ținut prima pagină a jurnalelor de ziceai și atunci că suntem un popor de empatici și revoltați, Tudor Chirilă, fiind ocupat, probabil că n-a observat nimic, dar ni-mic! Păi, cum? veți zice, n-a scris dânsul pe FACEBOOK despre asta? Nu, am să vă răspund, nicio vorbuliță, deoarece, poate că a fost în weekend și nu l-a pus nimeni la curent sau, pur și simplu i-a luat fr’o câțiva ani să proceseze informația.... Așadar, pagina lui Chirilă, începând din ziua incendiului, adică din 14 noiembrie 2020 și până la sfârșitul lunii, se ocupă de următoarele subiecte de maximă importanță pentru țară: „Mi-ar plăcea să joc Mercutio”... „VAMAFEST”... „VAMAFEST”... atelier de vocal coaching... un citat din Liiceanu cu care rupe inima târgului... o cugetare sublimă: „Muzica ne invadează de peste tot”... iar „VAMAFEST”... o scrisoare deschisă solicitând ajutor de stat pentru artiști... și din nou „VAMAFEST”... și încă „VAMAFEST”, până la sfârșitul lunii... de ziceai că-i pagina Ambasadei MARELUI LICURICI din luna în care Trump a câștigat alegerile în SUA iar dânsa, Ambasada, n-a considerat important să ne informeze despre această întâmplare! Asta e! dacă n-a știut, n-a știut! sau n-a înțeles despre ce este vorba, căci, dacă era altminteri, sigur ieșea în Piața Victoriei la protest, dar cu mască, bineînțeles! Mai țineți minte ce guvern conducea România pe atunci? Guvernul Orban...
 
    Nu a trecut multă vreme și, pe 1 octombrie 2021, un alt incendiu în Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, a îndoliat România. De astă dată, Chirilă a fost mai vigilent și a observat, după 6 zile, desigur, că s-a petrecut ceva în spitalul acela și a scris pe FACEBOOK următoarele:
 
    „Instalațiile de oxigen sunt forjate la maximum și numărul de cazuri bate recorduri zilnice, secțiile de terapie intensivă sunt pline până la refuz, numărul morților crește. Astea sunt niște adevăruri dure, dar ele sunt departe de marea majoritate a populației care alege să nu se vaccineze. Aici fac o paranteză și spun că textul ăsta nu conține vreun îndemn la vaccinare. Dar de ce a eșuat campania de vaccinare? De ce România și Bulgaria sunt pe ultimul loc ca populație vaccinată?” (6 octombrie 2021, pe pagina lui de FACEBOOK)

    Deci, nimeni din guvern nu purta vreo răspundere, ci vinovată era proasta de populație care nu se vaccina destul și umplea saloanele de la ATI. Oricum, nici de astă dată, fiind guvernul Cîțu la putere, sigur că nu putea avea vreun amestec!

    Ei, dar conform sloganului „asta are, aia n-are, uite-o p-aia marcatoare”, pe 4 iulie 2023, Tudor Chirilă s-a deșteptat brusc și din ziua în care a făcut „bum”! în presă scandalul „azilelor groazei” a scris despre asta ZI-DE-ZI, fără oprire, numind, din prima, vinovații din guvern pe care-i depistase rapid, de la dânsul de-acasă! Apropo, o să fiți uimiți, dând o simplă căutare pe NET de câte ori s-a folosit sintagma „azilele groazei” în anii trecuți și-n câte județe s-au descoperit... dăcât că atunci nu era vreun pericol ca pentru vreun azil descoperit la mama dracului, iar nu în Voluntari, să-i sufle Firea scaunul de Primar General de sub cur lui Nicușor Dan! Păi, zi așa, dragă! Nu începe cu:

    „Bună seara din Piața Victoriei, cam ăștia sunt cei care s-au indignat vis-a-vis de povestea oribilă a azilelor groazei și care mai confirmă, dacă mai era cazul, că avem un stat mafiot, despre ale cărui practici mai aflăm din când în când când mafioții se ceartă între ei, iar noi, fraierii , suntem beneficiarii, între ghilimele, că fiți atenți, toți vom îmbătrâni la un moment dat și toți putem să fim deposedați de apartamentele noastre și de casele noastre...” (13 iulie 2023, live în Piața Victoriei)

    ... ci ia-o de-a dreptul, așa cum ai făcut și altă dată:

    „Eu nu îmi doresc ca Gabriela Firea SĂ MAI FIE PRIMAR VREODATĂ! Pentru acest lucru am votat cu altcineva data trecută. L-am votat pe Nicușor Dan pentru că nu consider că Gabriela Firea a făcut ceva în acest oraș. Îmi mențin acest punct de vedere în legătură cu Gabriela Firea!” (28 martie 2022, video SPECTACOLA)

    Așa-i că acum înțelegeți de ce nu a mai putut să rabde Tudor Chirilă și a cerut demisii în lanț? Dar luminați-mă, rogu-vă: e politică asta sau e pură empatie pentru cei bătrâni?

    Și nu cred că trebuie să scriu mai mult... Văd că prefăcutul ăsta, care-și imaginează că este „societate civilă”, scoate-n stradă doar câțiva naivi... Atât. Dar și aceia sunt mulți, la câtă ipocrizie mizerabilă se scurge pe discursul lui.


    16 iulie 2023

Comentarii

Postări populare