N-A MAI FOST BANI DĂ MOMÂI ÎN ZEGHE; S-A BĂGAT DĂCÂT PANCARTE, CĂ E MAI EFTINE!

 

    Lipsa de imaginația a celor care se căznesc să scoată lumea în stradă se pare că a intrat în faza ei cronică. Însă am impresia că nu mai sunt fonduri suficiente... ooo! unde ești tu, măreață Ordonanță 13, pentru care „logistica” însemna lăzi babane de unde-și putea alege cetățeanul pancarta potrivită, căci erau de toate mărimile, cu stinghie din lemn, categoria „proteste fine, intelectuale”! Sau protestatarul mai cu dare de mână putea comanda niște momâi în zeghe, spânzurate, având chipurile lui Dragnea și Tăriceanu! Unde sunteți voi, manifestații civice garnisite cu ceaiuri și sucuri (neapărat) bio, oferite așa, din generozitate, de niște oameni buni, ca să nu înghețe bietul protestatar plimbându-se prin Piața Victoriei, cu fructe în lădițe de unde-ți puteai alege ce doreai și cu sandvișuri aburinde ca să nu mori de foame în timp ce „uniți salvăm” și „ # REZISTĂM” !!! Ba chiar cu televiziunile cele străine găsind două ace în carul cu mult fân, adică pe Florin Bădiță -care avea să fie PERSONALITATEA EUROPEANĂ A ANULUI 2018- căznindu-se să spună trei cuvinte în engleză și pe Nicușor Dan plimbându-și sugarul învelit în pelinci la -6 grade Celsius, ca să-i „creeze amintiri”!


    O, tempora! O, mores! Unde sunt sutele de mii de protestatari mărșăluind pe străzile patriei pentru o Ordonanță de Guvern pe care nimeni n-o citise? Unde sunt câinii cu cartoane legate de gât pe care scria # REZIST, unde sunt cărucioarele împinse de mămici activiste, unde sunt intelectualii indignați ai nației, unde sunt canadienele prezidențiale roșii, de revoluție, și unde este CEO-ul Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, să dea și el un imbold și să „tragă un semnal de alarmă”?

    Pe 13 iulie 2023, protestul cel masiv a scos din case, sub deviza TOȚI ȘTIAU (...dar mai ales Firea, Budăi, Rafila și Pandele, că ceilalți știau mai puțintel sau deloc) vreo 200 de cetățeni, plus Tudor Chirilă. Numai că eu nu-i cred pe oamenii ăștia, lucru pentru care mă ceartă chiar Tudor Chirilă, într-un „live” făcut la protest:

    „Până una-alta oamenii sunt în stradă... ăștia care sunt și e foarte important. Și, atenție: nu cred că cineva îi plătește pe oamenii de aicea ca să iasă pentru că s-au indignat vis-a-vis de niște destine sfărâmate pe ultima lor sută de metri. Tre’ să găsiți ceva mai... toți postacii de serviciu și toată mantra asta... tre’ să găsiți ceva mai consistent ca să denigrați niște oameni care au ieșit din solidaritate cu alți oameni și din dorința de a n mai face parte din acest stat capturat care este din ce în ce mai greu de înlăturat. La revedere și poate data viitoare o să fim mai mulți!”

    Și iată de ce nu-i cred... Deoarece activismul, dragă Chirilă, este moartea în chinuri a compasiunii, așa să știi... Vezi, cineva le-a livrat celor care au ieșit în piață pancartele cu „toți știau”... Cum ai putut să observi și singur, majoritatea pancartelor provin din aceeași „făbricuță pentru recuzita de protest” pe care am văzut-o, de atâtea și atâtea ori, în țara noastră marcată de „proteste la comandă”... Indignații adevărați, dimpotrivă, dacă se sufocă de indignare, scriu repede pe niște cartoane ceea ce CRED EI, iar nu ceea hotărăsc organizatorii că ar trebui ei să creadă. Pe de altă parte, Chirilă, știi bine, tinerii care-au fost în piață sunt primii care ar da bir cu fugiții dacă ar sta prin preajma unui vârstnic atins de slăbiciunile inerente ale finalului vieții. Cred că și tu ai lua-o la goană... Și poate e și normal așa -cel sătul nu crede celui flămând, iar cel în floarea vârsei nu vrea să știe că bătrânețea chiar există... Așa că protestul celor 200 de oameni nu are nimic de-a face cu empatia... dar are de-a face, din greu, cu politica. E doar un motiv oarecare ca tu să mai afirmi o dată că PESEDEUL... și iar PESEDEUL... În timp ce, dacă erau băieții de la USR la butoane, nu ieșeai din casă, măi dragă... D-aia, zic, ești la fel de ipocrit ca toți ceilalți activiști de weekend.
 
    Și cum aș putea să vă cred, măi ipocriților... Ia uitați-vă ce frumos, ce sensibil scrie celebrul jurnalist Dan Tapalagă, adresându-i-se lui Marcel Ciolacu:

    NE CUTREMURĂM în fața unor victime fără nume, care nu ne spun nimic. Nefericiții torturați în căminul din Voluntari nu erau nici vii, nici morți, nici aici, nici dincolo, ci într-un purgatoriu pregătit de semenii lor. Așa arată, probabil, Iadul pe Pământ. Ați reușit să intrați măcar puțin în pielea lor? Ești deja mort, dar încă respiri. Dar și ei, bătrânii anonimi și uitați pe lumea asta, ajunși bătaia de joc a unor forme de viață fără suflet, au dreptul de un sfârșit demn, de grijă, de puțină compasiune. Nu există nicio justificare pentru cruzime. Dar cruzimea n-a fost doar a angajaților sau ticăloșilor, cum i-ați numit, care au stors bani din suferința altora. Cruzimea n-a fost doar a funcționarilor dezumanizați, complicii din grupul infracțional organizat.” (10 iulie 2023, G4 MEDIA. ro)

    Ce zici, Chirilă, e empatic nenea ăsta? Te întreb pentru că este unul și același cu cel care a scris, mai demult:
 
    „NE-AM CUTREMURAT DE RÂS vineri după-amiază după câteva zile cu atmosfera de mort. Spirala cu pensionarii a fost de vis... Am cedat, recunosc, în fata unui irezistibil comic de situație. Cum să le cântați bieților pensionari «sus în aer», ăștia nu prea au cum să se zbenguiască, abia ies din iarnă înțepeniți de frig și foame. Data viitoare când vă mai lăudați cu publicul vostru tânăr și vioi, gata să măture puterea abuzivă din temelii, măcar scoateți cumva reclamele la «URINAL». Nu prea poți începe revoluții eliberatoare când publicul tău merge cam des la toaletă.” (HOTNEWS.ro, 19 februarie 2016, cu referire la manifestația de sprijin pentru ANTENA 3- care era, ce vremuri! fără CNN la vremea aia)
Ambele citate aparțin aceluiași personaj. Și în primul, și în al doilea, autorul se cutremură. În ambele texte este vorba despre oameni în vârstă. Și în ambele texte e vorba numai și numai despre politică. Așadar, eu să-l cred pe ăsta că ar avea sentimente și că se cutremură și în alte situații în afara seismelor de 10 grade prezise de Moise Guran?
    ..........................................................................................
    P.S. Mă întreb dacă și vecinii tatălui lui Ilan Laufer au ieșit la manifestație, din compasiune, desigur... Pentru că și ei au făcut nenumărate plângeri... și din toate plângerile lor nu s-a adeverit decât că-i gardul prea puțin înalt și piscina din curte e neîmprejmuită. Și că-i deranjează. A venit poliția -a spus că totu-i în ordine și condițiile sunt bune. Apoi au venit angajații DSP, nici ăia n-au găsit nimic în neregulă din punct de vedere al confortului, dimpotrivă, aș spune, dar au măsurat gardul și, bingo! avea cu 20 de cm mai puțin în înălțime decât zic normele. Drept pentru care DIGI 24, care a constatat și dânsul că înăuntru e OK, deoarece băieții au filmat și n-au găsit nimic în neregulă, a titrat cu sete: „Cămin AL GROAZEI, în casa familiei lui Ilan Laufer. Azilul funcționa fără autorizație, bătrânii au fost salvați după demersul Digi24” și au dat o poză cu Ilan Laufer la bustul gol- mișto poză! DIGI 24 nu a uitat să amintească și faptul că Ilan Laufer a FOST MINISTRU ÎN GUVERNUL TUDOSE. Și-atunci... e politică sau nu-i politică la mijloc? Așadar, gardul avea niște centimetri în minus, ca-n bancul cu soția căreia soțul îi spune despre secretara lui că are fusta cu 10 centimetri mai scurtă- „... tu nici nu știi ce mult contează”... părul cu 20 de centimetri mai lung... „...tu nici nu știi ce mult contează” și tocurile cu 3 centimetri mai înalte decât ale soției- „...tu nici nu știi ce mult contează”, iar soția, agasată, îi răspunde că și Vasile are... mă rog, unde are! cu 5 centimetri în plus, continuând , visătoare: „...nici tu nu știi ce mult contează”!

    Căci, sigur, toți sunt niște vecini de omenie și ies indignați la manifestații, compătimindu-i pe bătrâni, dar nimeni-nimeni nu dorește un cămin de vârstnici lângă casa sa, deoarece e deprimant și le strică cetățenilor empatici feng-shui-ul...

    14 iulie 2023

Comentarii

Postări populare