„ÎNTR-O GRĂDINĂ/ LÂNGĂ O TULPINĂ/ ZĂRII UN PUCI/ CA O LUMINĂ”


    MOTTO: „Conducerea statului pare să fi intrat în disoluție. Un elicopter l-a evacuat pe Dmitri Medvedev, fost președinte și premier rus și unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Putin. Însuși Putin se spune că ar fi fost scos din Moscova. De pe aeroportul din apropierea Capitalei, o sumedenie de avioane își iau zborul în grabă spre Turcia, dar și spre DESTINAȚII NECUNOSCUTE” (ei, hai... nici chiar așa necunoscute... spre Marte, Jupiter, Alfa Centauri, astea... n.n.). „Pare că elita din jurul lui Putin și bogătașii se grăbesc să-și scape pielea. În acest context, nu e clar ce reacție au unitățile armatei regulate. MAJORITATEA RAPOARTELOR SUNT CĂ (ooooo !!!! dar nu o să ne mai luăm acum de greșeli de exprimare când lucrurile sunt așa de grave. n.n.) ofițerii inferiori și soldații refuză să execute ordinele de a lupta cu mercenarii Wagner ori li se alătură fățiș acestora.” (Grigore Cartianu, din presa quality, cel știe exact, dar exaaaact! ce scrie în „MAJORITATEA RAPOARTELOR” și a ce anume miros acestea -24 iunie 2023, ZIARIȘTII. com)
    ......................................................................
    Măi, dar nu fiți triști, toate loviturile de stat vin și cu unele bonus-uri, la pachet. De exemplu, puciul ăsta al lui Prigojin l-a înviorat brusc pe Lucian Mîndruță care n-a mai scris despre cum merge el cu bicicleta (un subiect de-a dreptul captivant pentru cetățeni, adicătelea „...citesc și plâng... citesc...” ) ci s-a concentrat pe rebeliune. Apoi, l-a trezit din reveria provocată de aburii delicați de pucioasă din jacuzzi-ul cu catran și pe CETEPEU, cel ce s-a arătat indignat că ROMANIA TV nu a descris destul de pertinent puciul lui Prigojin. Constantin Ilaș, detectorul de vectori putiniști, a zvâcnit și dânsul din amorțală și a luat de la cititori patru „like”-uri, două „îngrijorări” și un „oau!”, întâmplare fără precedent pentru unul obișnuit să ia numai cele 4-5 „like”-uri tradiționale, de complezență. Și, desigur, înnobilarea evenimentului a făcut-o Gabriel Diaconu, psihiatrul patriei, cel care a și scris, imprudent, dar cu sete: „Orele lui Putin sunt numărate”. Iar de când a scris, le tot numără și văd că-i dă cu rest.
Cît despre transatlanticul Radu Tudor, acesta mai avea puțin și recunoștea în Prigojin un frate analist militar de mare rafinament (așa cum îl arată și fața, fără îndoială!). Citim, cu atenție și îngrijorare, pe pagina lui Răducu:
    „...«Este o operaţiune planificată mediocru», a spus el (Prigojin, n.n.), referindu-se la campania militară rusă care a început în februarie 2022. Potrivit lui Prigojin, operaţiunea ar fi fost un succes dacă nu s-ar fi comis erori grave de planificare şi dacă «nu ar fi fost trimişi pe front soldaţi dezbrăcaţi şi desculţi». În ceea ce priveşte situaţia actuală de pe front, el a subliniat că «minciunile foarte mari» ale Ministerului Apărării continuă şi că adevărul va ieşi la iveală.”
    Eu am impresia că băieții ăștia îl reevaluează pe Prigojin cam cum l-a reevaluat Rareș Bogdan pe primarul Chirica, adică de la:
    Domnul ăsta, primarul ăsta nu știu cum îl cheamă, a... Chirica! trebuie să se hotărască ce e dânsul, pe ce poziție joacă, că eu nu am înțeles! Și să înceteze cu mafia imobiliară care a pus stăpânire pe un oraș întreg! Este o rușine! Administratorii PSD ai acestui oraș și județ sunt o rușine pentru Iași! Deci cei care administrează acest județ și acest oraș ar trebui scoși afară din oraș și din județ!!!” (2019, la Iași)
    la:
    „Eu îl consider pe Mihai Chirica un primar la fel de bun ca Emil Boc, la fel de bun ca Ilie Bolojan! Dacă la Iași orașul arată foarte bine, se vede mâna unui primar priceput și foarte preocupat de soarta orașului și a cetățenilor! După ce am fost azi pe jos cu Mihai (Chirica, n.n.) și după ce am văzut orașul pentru că l-am sunat aseară să-i spun că orașul arată absolut superb... e un exemplu pentru primarii din Moldova și nu numai!” (2020, tot la Iași)
    Nu știu dacă e doar o senzație... dar o epidemie de infantilism (jurnalistic și nu numai) acut pare că lovește planeta, iar analiștii și „influencerii” noștri preferați văd că se joacă frumos cu rățuștele de plastic în cadă și se visează căpitani de cuirasate.
    ...............................................................................
    P.S. Fotografia de mai jos am luat-o din colecția personală a lui Radu Tudor. Are pe spate și un autograf: „Pentru Răducu, with love. Pup you! Prigojin”

    25 iunie 2023

Comentarii

Postări populare