NOI, CU 10 STAMULE (PUȚIN FOLOSITE) NE CUMPĂRĂM UN BUȘOI LA MÂNA A DOUA, DAR FUNCȚIONAL!


    MOTTO: „Susținătorii eliminării vizelor turistice pentru ruși au dreptate. Nu se poate că pe de-o parte țara ta să dea arme ucrainienilor (corect: ucrainenilor, n.n.) și pe altă parte să îi primească pe turiștii ruși cu brațele deschise. Dualismul ăsta a stat la baza creșterii puterii lui Putin. Argumentele că nu populația e de vină sunt foarte slabe. Rușii care vizitează Italia sau Franța fac parte din clasa medie superioară (!!!, n.n.) și sunt exact cei ce profită de regimul lui Putin.” (Tănase Stamule, gânditor, fruntaș PNL, 15 august 2022)
    ....................................................................................
    Păi, măi Stamule, dragă, n-ar fi mai bine să se încurajeze încetarea conflictului, și atunci, zic, mai puține arme date cadou (cheltuială) să însemne mai mulți turiști risipitori și dornici să viziteze catedrale, muzee și cafenele (profit)? Adică, să gândim ca un economist, prodecan la FABIZ- ASE, care ești dumneata? Nu ți-au ajuns ție, măi băiatule, atâtea luni de război în care Europa cea mirosind la începutul conflictului a săpun REXONA, cea care dădea publicității mereu statistici potrivit cărora ruda cea săracă, România, era în coada listei cu consumatorii de pastă de dinți și de săpun, a ajuns să ne sfătuiască, înțelept, cum să ne curățăm tegumentele cu o cârpușoară umedă (exclus săpun și alte prostii de geluri mirositoare, exclus: „...minute de adevărată voluptate și toate în preajma răsfățurilor pe care mi le procură mai întâi DUȘUL MATINAL -cu alegerea, după felul în care voi începe ziua, a gelului de duș cel mai potrivit... șovăi zilnic între mirosurile de ghimbir, ceai verde și lavandă de la Roger&Gallet-, apoi, odată dușul terminat, utilizarea cremelor de față de la Clinique, a cremelor de corp de la Molton Brown sau a gamei de the vert de la Bvlgari, în sfârșit, alegerea parfumului din prima parte a zilei: Carolina Herrera sau Bois d'Argent de la Dior...”, sper că ați înțeles ce vreau să spun, stimate Gabriel Liiceanu), cum să ne aerisim jegul de pe haine în loc să-l dăm jos cu apă și săpun, cum să orbecăim corect pe străzi noaptea deoarece iluminatul public e curată risipă și cum să păpăm greierași în aspic la masa festivă de Revelion?
 
    Și ia te uită ce opinii mai ai tu, dragă:
 
    „Dacă Europa aplică dubla măsură și nu pedepsește sever Rusia atunci atacul nu este împotrivă Ucrainei ci împotriva modului nostru de viață. Cancelarul Germaniei din păcate nu este un model de lider de urmat. Deși Germania în ultimele luni și-a redus cu 75% importurile de gaze din Rusia și cu 100% importurile de cărbune și petrol încă este blocat în mentalitatea «să nu îi deranjăm prea tare pe ruși». Dacă lui Putin și găștii care îl susține nu li se dă o lecție dură din care să nu își revină câteva decenii, atunci securitatea flancului estic al Nato și al Uniunii Europene nu va fi niciodată foarte ridicată.” (Tănase Stamule, 15 august 2022, pe pagina sa de FACEBOOK)

    Măi, Stamule, măi dragă, sunt plăcut uluită... au s-a dat liber de la PENELEU la „mușcat de cur” cancelarul Germaniei? Bravo, dințișorii tăi vor lăsa o amprentă frumoasă pe fesa teutonă! Dar Klaus știe cu ce-ți lustruiești dumneata smalțul danturii? Sau Klaus chiar nu mai contează în combinație? O, ce trist... ai văzut ce canini impozanți și ce număr exorbitant de molari are ăla? Și când te gândești că el și-a rodat frumusețea de maxilar mușcând, ani de zile, zilnic, din PESEDEUL azi prieten și partener de coaliție cu tine...
 
    Dar... așa-i în tenis! ți-ar putea explica și doamna Carmen, care la tenis, orișicât, se pricepe. Muști unde-ai pupat și lustruiești cu limba unde-ai stuchit!
 
    Iar în timp ce dumneata, gânditorule, ne comunici aceste idei de maximă importanță pentru țară și lume, celălalt înțelept al PENELEULUI, medic la origini, ne explică și el, pe îndelete, cum să facem economie de energie:
 
    „Chiar simpla închidere a ușilor și ferestrelor, atunci când sistemele de răcire sau încălzire sunt pornite, poate fi de mare ajutor. În marile orașe din România s-ar putea adopta măsura de a nu permite reclame luminoase pe timpul nopții, spre exemplu. Unele state au mers chiar și mai departe și au decis ca iluminatul public să fie redus pe timpul nopții.” (Cristian Bușoi, EVZ. ro, 10 august 2022)

    Căci anume pentru a ne comunica, din când în când, flatulațiile acestea înmiresmate îl plătim noi pe domnul Bușoi... Așa ceva... talentatul domn Bușoi, la care nu salariul de europarlamentar este impresionant (81 238 euro, potrivit Declarației de avere din 2019) ci mai curând cei 167 201 euro care reprezintă deconturi de transport, alocația de subsistence, cheltuieli cu cabinetul parlamentar și, desigur, alte cheltuieli... Cu alte cuvinte, dacă însumăm, o garsonieră în fiecare lună, de când este dânsul europarlamentar, adică din 2007. Și să nu ne îndoim că pentru aceste sume domnul Bușoi prestează ce trebuie, când trebuie, cum trebuie și ne învață cum să stingem lumina în frigider, când orbecăim după crema de lăcuste, ca să facem economie și, astfel, gândindu-se cu duioșie la cumpătarea noastră, dânsul își poate cheltui liniștit cei aproape 21 000 de euro pe lună salariu&sumă forfetară !
    ..................................................................................
    P.S. Pentru consecvență, așa cum toți liderii politici s-au pozat vaccinându-se și au dat astfel un exemplu vulgului despre „cum se face”, ar fi util ca televiziunile să-i aducă, în platou, pe liderii politici marcanți tip Stamule și Bușoi, ca să ne facă o demonstrație practică despre cum trebuie să ne ștergem cu cârpușoara umedă! Prezentarea să fie cu prim-planuri generoase pe zonele în care trebuie să ne ștergem, pentru ca noi să nu greșim și să nu acoperim, din greșeală, o arie mai vastă a tegumentelor decât cea prevăzută în regulamente!!!! 

    Apoi, după modelul celebrului Mărgelatu, să ne arate în direct și la o oră de vârf cum se aruncă dezinvolt în cerul gurii greierașul prăjit cu sare, cum se ronțăie ce-i mai delicios la dânsul și cum se elimină ptiu! coaja de „bomboană agricolă marca UE”, țintit, pe pupitrul euroatlanticului Bogdan Chireac, cel care abia așteaptă să încerce și el noile delicatese recomandate de lumea civilizată!


    23 august 2022

Comentarii

Postări populare