„MASCA LUI Z...JURMA” (EPISODUL/VALUL 6)


    Stimați compatrioți!

    Octavian Jurma, celebrul specialist în depistarea celor mai dezavantajoase statistici cu privire la feluritele pandemii care ne pândesc din umbră, a primit o veste proastă și se grăbește să ne-o împărtășească: în sfârșit, versiunea BA.5 (PANGO) sau 22C a variantei OMICRON a SARS COV2, tam-ram-pam-pam! acuuuum... și-n România!!!

    Asta mi-a amintit de un uriaș panou publicitar pe lângă care treceam -sunt câțiva ani de-atunci- și care înfățișa un doctor arătos, cu o musculatură atletică și cu un surâs angelic, deasupra căruia era scris cu litere mari: „Hemoroizi! Fistule și fisuri anale! Acum și-n Tulcea!!!” Erau o oarecare bucurie lăuntrică, un optimism funciar, o speranță, o emoție și-un fior aparte în acest text conceput de un genial creator de publicitate din Galați, cred...

    Cam la fel de emoționată am primit și mesajul lui Jurma, cel care estimează că la toamnă ne va lovi valul 6 peste bot, de n-o să ne vedem... Și a-ha-ha! atunci să vedem cine n-are „doza 4” vârâtă-n biceps cum o să se descurce! Zău așa, era doar o chestiune de timp apariția bestiei BA.5 (PANGO)... Important este să fie la toamnă, ca să nu se suprapună cu războiul. Că doar nu ne putem permite să-i slăvim simultan pe nea Elinski și pe nea Pfizer!!! Puțină disciplină, băieți, ce dracului!

    Acum, dacă e să citim atent ce scrie Jurma, remarcăm așa... un fel de ironie amară... un fel de „să nu spui că nu ți-am spus, prostovane...”. Iată:

    „Putem considera acum că schema completă de vaccinare este cea cu 3 doze (două doze + booster) deci e imperativ să vă faceți boosterul (a 3-a doză) dacă nu ați făcut deja asta. Doza 4 poate aștepta până în august tocmai datorită faptului că efectul său va fi de mai scurtă durată și în plus e posibil să avem un booster dedicat Omicron până atunci. Nu știm însă dacă îl va comanda și România (hopa! devine interesant! n.n.) care încearcă să scape în mod absurd de contractul de vaccin (fantastic, ce tupeu pe România și ce absurdități îi trec prin cap! n.n.) chiar dacă pandemia nu s-a terminat. În România medicii sunt ignorați și e mult mai puțin probabil să vă deranjeze cineva cu măsuri de sănătate publică (ba eu cred că președintele Klaus o să ne spună să ne spălăm pe mâini, că doar n-o să ne lase el așa, fără măsuri...n.n.), deci România e cea mai prietenoasă destinație de vacanță din Europa pentru cei nevaccinati.” (Octavian Jurma, Executive Management Consultant at Everment SRL Former honorary adviser to the Ministry of Health, Romania, UMF Timișoara, diplomă de medicină dar fără să fi profesat vreodată și studii postuniversitare la University of Southern California, adică... mă-nțelegeți, pe undeva... persoană importantă... 8 iunie 2022, pe pagina lui de FACEBOOK)

    Deci, domnul Jurma ne-a spus că trebuie să ne facem deocamdată trei doze... dar să fim liniștiți că se lucrează și la „un booster dedicat Omicron” și îl vom avea până în august.

    Și totuși... mă întreb cu tristețe ce se va alege de generalii de la ANTENA 3 când strălucirea lor va apune, iar pe firmament se vor ridica din nou stelele Octavian Jurma, Răzvan Cherecheș, Emilian Imbri și Carmen Dorobăț? După care va veni rândul nutriționiștilor de elită care să ne învețe cum să mâncăm elegant, cu cuțit și furculiță, delicioasa Locusta migratoria, crocantă, tăvălită prin pesmet din vierme galben de făină, căci potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) „...insectele sunt O SURSĂ ALIMENTARĂ SĂNĂTOASĂ (!!!) şi foarte nutritivă, cu un conţinut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale, care au fost identificate ca sursă alternativă de proteine ce POATE SPRIJINI TRANZIȚIA UE către un SISTEM ALIMENTAR MAI DURABIL(!!!!).”

    Nu-i așa că asta vă doriți? O dezvoltare durabilă? Un sistem durabil de management? O societate durabilă? O conservare și utilizare durabilă a resurselor naturale? Un sistem de transport durabil? Și, în fine , ca o încununare a tuturor durabilităților, un sistem alimentar mai durabil? Oare cam cât de durabil poate fi UN SISTEM ALIMENTAR DURABIL? Duce el cumva și spre UN SISTEM DIGESTIV DURABIL? Să ne bucurăm, atunci! Nu-i așa că trăim vremuri minunat de interesante?
    ........................................................................................
    P.S. „Octavian Jurma spune că studiază pandemia, dar că nu este epidemiolog și nici expert în sănătate publică, precum și că folosește metode statistice și algoritmice că să studieze pandemia dar că nu este bio-statistician. Cu alte cuvinte, predicțiile și statisticile având ca subiect pandemia reprezintă, de fapt, un hobby al lui Jurma, omul nu are nici o calificare profesională în acest sens. Bun, poate ne aflăm în prezența unui autodidact, tot ce-i posibil, doar că acest lucru trebuia să fie comunicat de la bun început românilor, să ni se spună că cel care prevestește Apocalipsa în absența carantinei naționale este un tip pasionat de statistici, nicidecum un medic (epidemiolog sau de altă specialitate), biostatistician sau cercetător.” (PS NEWS. ro, 23 martie 2021)


    9 iunie 2022

Comentarii

Postări populare