VASILE DÂNCU, O PLANTĂ DE APARTAMENT ÎNTRE TEORIE ȘI PRACTICĂ

MOTTO: „...După eșecul de duminică al Vioricăi Dăncilă și al PSD, în plină fierbere a social-democraților, la marginea peisajului public, hop, apare și mustața gînditoare a lui Vasile Dâncu. Și, ce face? O dezvăluire uluitoare. Cică el le-a arătat sondajele cu luni înainte și reieșea clar că Viorica Dăncilă va fi în mijlocul unui dezastru. «A nimerit în mijlocul unei campanii anti PSD cum nu a mai fost vreodată cînd era Liviu Dragnea. Și-a sacrificat doi ani din viață. Dînsa e o persoană onestă, va găsi soluția corectă, nu un război intern. E nevoie de oameni noi și de energii proaspete, sper ca dumneaei să înțeleagă asta. Ea nu a cîștigat, ci a pierdut un mandat de europarlamentar care i-ar fi adus liniște», zice Dâncu. Lugu-lugu, stimată doamnă, dar trebuie oameni noi și energii noi, cum ar fi Ciolacu, Tudose, Ponta, Grindeanu și alți oameni cu studii de securitate și apărare.”... ( Cornel Nistorescu, PROFEȚIILE LUI DÂNCU, 27 noiembrie 2019, COTIDIANUL.ro)

...........................................................................................
De câte ori apare în spațiul public Dâncu Vasile, cu splendide teorii care luminează publicul larg și incapabil să înțeleagă mersul istoriei, eu scot din bibliotecă „LUMEA ANIMALELOR” (după Brehm- ediţia din 1964, aia cam rusofilă, dar scrisă cu simţ de răspundere), ca să înţeleg din ce regn-încrengătură-clasă-ordin-familie-gen-specie face parte marele gânditor. Pentru că, trebuie să recunoaşteţi că unul care a produs, din postura de vicepremier în guvernul tehnocrat al lui Cioloș Dacian Julien următoarea frază: „Să fie 2016 un pas spre înfăptuirea României noastre, patria de care ne-am rătăcit și pe care o creștem ca pe o PLANTĂ DE APARTAMENT în visul nostru”, are ceva non-uman, ceva profund erbivor , sugerând o împărţire a stomacului în 3-4 compartimente, pentru mai multă ordine şi disciplină.

Țin minte că în perioada 2015-2016, pe când ne aflam sub înțeleapta conducere a guvernului de tehnocraţi, n-am reuşit să-mi dau seama la ce ne foloseşte nouă Vasile Dâncu. Adică aşa, dacă vrei să-l desfaci, să vezi ce e înăuntru, constaţi că alunecă din mână, se împrăştie pe podea şi până s-apuci să te uiţi mai atent la fragmente, se reface exact ca ăla care-l urmărea pe Arnold Schwarzenegger în TERMINATOR 2. De aceea, cât a fost vicepremier, așa cum îl bântuia planta de apartament pe Vasile Dâncu în nopţile reci, aşa mă bântuia pe mine întrebarea despre instrucţiunile de întrebuinţare corectă a numitului în postul de vicepremier şi Ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Ştiu, ştiu, o să-mi spuneţi: e băiat bun, e filozof, e doctor în sociologie, e implicat în proiecte media (derizorii, după gustul meu, dar cine dracului sunt eu ca să-i apreciez măreţia în toate cele), dar, după opinia mea, cu toate aceste inestimabile calităţi, dacă vrei să te plictiseşti de moarte şi să adormi fără pastile cu valeriană, poţi încerca o porţie sau chiar o terapie de Vasile Dâncu, în direct sau în reluare de la REALITATEA TV…n-are cum să-ţi strice…

Acum vreo trei ani noi am fost confruntaţi cu situaţia : „avem un guvern de tehnocraţi; cum procedăm?” Ajunşi într-o astfel de situaţie eu l-am urmărit atent pe Vasile Dâncu… dânsul își sufleca, la intervale bine stabilite, mânecile de vicepremier în acţiune şi suflecarea entuziastă a mânecilor avea loc chiar la REALITATEA TV, unde Rareş Bogdan -acel băiat care consideră gingaș să se fotografieze mângâind tandru mâna nevesti-sii peste ciorba aburindă iar în extrasezon familial își calibrează sărutul pătimaș pe fesele prezidențiale- îmbujorat de plăcere îi punea nişte întrebări esenţiale la care dânsul, invitatul, răspundea ambiguu şi autoreflexiv, bifând acţiunea de bla-bla în agendă, la capitolul „activităţi guvernamentale”. Și-atât... căci noi cu suflecatul plin de avânt al mânecilor am rămas după un an de guvernare tehnocrată, adunată din, ca să-l citez pe acelaşi Vasile Dâncu, „…patru zări diferite ( care-au fost trei, n.n.) Cluj, Bruxelles, America…”

STIRI PE SURSE.ro furnizează informația că noua conducere pasageră a PESEDEULUI va dori să-i recupereze, la următorul Congres, pe Cozmin Gușă și pe Vasile Dâncu -primul ca secretar general iar cel de-al doilea ca președinte al Consiliului Național al PSD. Un fel de SECURIZARE a partidului, adică... ce? deranjează pe cineva cuvântul SECURIZARE? Chiar nu înțeleg de ce... doar „a securiza” înseamnă, conform DEX „a insufla încredere, a asigura paza, securitatea”.

Cum? V-ați gândit la altceva? Ce confuzie...

27 noiembrie 2019 

Comentarii

Postări populare