„MAREA BĂTĂLIE DE LA NAZUL MIC” SAU FIOROASA CONFRUNTARE A GUVERNULUI ORBAN CU POȘTAȘII

Dă uichend, înainte de turuʹ doi...
...........................................................................................................
Cine a crezut că doar Klaus duce un istovitor război cu CIUMA ROȘIE iar în rest e liniște și pace pe teritoriul patriei, s-a înșelat amarnic. Lupte grele, dar încununate de succese de etapă poartă și Guvernul Orban. Din tranșee acesta mitraliază cu mult curaj milițiile extrem de performante ale poștașilor, dotate cu șepci obraznice și cămăși bleu, precum și cu tăști cu bandulieră și zorzon. Lucrurile sunt atât de grave și armata paralelă a poștașilor este atât de perfidă, încât însăși doamna general Turcan, îmbrăcată în mantaua casual destinată operațiunilor strategice, a ieșit la declarații de presă alături de doamna colonel Violeta Alexandru ca să anunțe, așa cum numai generalul Vasile Florin Cîțu a mai făcut-o, că nu vor lua prizonieri!

Deschiderea a făcut-o Turcan:

„Toate semnalele pe care le-am primit din teritoriu că agenți poștali fac politica PESEDE, că amenință cu neplata pensiilor sau... PROPAGHEAZĂ știrea falsă că pensiile se vor micșora sau nu se vor plăti trebuie să înceteze și această obligație de a înceta zvonistica este de natură contractuală și a fost solicitată expres directorului Poștei Române. Există o situație economică dificilă, dar pentru că... (Turcan se gândește preț de câteva secunde... părerea mea e că se gândește fix la generalul Cîțu, înainte de a rosti următoarele cuvinte, n.n.) ... ăăă... pentru că... ȘTIM SĂ GUVERNĂM, știm să identificăm SURSE FINANCIARE (...și tot Cîțu îi apare în minte, în întreaga lui splendoare... Îl întrezărește fluturând o gaură negră care aduce, de departe, cu prapurul întunecat al echipei VĂ VEDEM DIN SIBIU, pus în spatele lui Liiceanu Gabriel, în Piața Universității, la „manifestație”, ca să nu-l ia „corentul” pe la șale pe geniul gedeseului, n.n.)... toate angajamentele asumate prin lege se vor respecta. Aceasta este concluzia pe care astăzi am tras-o în urma acestei întâlniri, la solicitarea doamnei ministru Violeta Alexandru, căreia îi mulțumesc foarte mult pentru modul în care a înțeles să pună instituțiile din subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale la treabă, în interes public.( și se întoarce, cu un aer satisfăcut către Violeta Alexandru, n.n.)

Căci, numai ce termină doamna Turcan să mi ți-i ciufulească pe poștași, că se și grăbi să preia tema doamna ministru Violeta Alexandru, crescută la școala protestelor pe coli A4, vânturate-n Parlament de useriști și cioloșiști, fostă activistă pe tărâm civic, fostă directoare executivă a Asociației Pro Democrația, fostă directoare a Institutului pentru Politici Publice (IPP), fostă ministru pentru Consultare Publică si Dialog Civic în guvernul Cioloș, care, pentru a fi mai fermă când se luptă cu brutele distribuitoare de pensii și „propagheriste” de fake-news-uri, își aranjează părul și ținuta și, ca orice cadru de nădejde crescut la școala activismului și protestelor pe coli A4, pune la vedere un mic afiș cu „NU SE TAIE PENSII. NU SE TAIE SALARII. OPRIȚI MANIPULAREA”. (... ăăă... după cum arată afișul, mai puteți încerca, în gând, și cu: „ÎNCHIS PENTRU INVENTAR. REVENIȚI DUPĂ ORELE 14,00. CONCEDIU DE ODIHNĂ. PRIMIM MARFĂ. ANGAJĂM LUCRĂTOR COMERCIAL. CARE ȚI-AI LĂSAT BICICLETA ÎN USCĂTOR?” etc, etc...n.n.)

Iar din spatele afișului mititel, dânsa glăsui așa:

„Este un răspuns la nenumăratele semnale pe care le-am primit de la pensionari care-și primesc pensiile la poartă, în cash, că sunt întârzieri în plata pensiilor precum și că în această perioadă, poștașii în loc să se rezume la ce scrie în «fișa postului» și anume să livreze pensia pensionarului, întrețin o comunicare cu pensionarul îndemnând să voteze un anumit partid. Pe mine mă interesează ca pensiile să fie plătite la timp -nu vreau să se facă politică în nicio parte a spectrului politic, în nicio direcție, ci Poșta Română să-și respecte contractul pe care îl are cu Casa de pensii. Există în interiorul Poștei Române persoane care se ocupă mai mult cu politica decât să se ocupe cu ceea ce au de făcut prin «fișa postului.»...” ( asta m-a uimit peste măsură, pentru că, dacă ar fi așa și poștașii s-ar ocupa mai mult de făcut politică decât de distribuit pensii, pe cine naiba „INFLUENȚIZEAZĂ” din moment ce umblă teleleu și nu merg la poarta omului pe care trebuie să-l „MANIPULIZEZE” și-n căminul căruia trebuie să „PROPAGHEZE” niște dezinformări odioase, când îi „ÎNMÂNIZEAZĂ” pensia? n.n.)

Asta mi-a amintit de vorbele nemuritorului Gambetta, rostite răspicat de Raluca Turcan, într-o epocală intervenție în aula Parlamentului:

„Ați tras fără somație și au picat toți în colimatorul dumneavoastră...” că doar toată lumea știe că întâi tragi fără somație și după aceea pică toți, ca muștele date cu FLIT, în castronul numit „colimator”. Strategia noului PENELE, izbitor de PEDELIST în momentul de față, în lupta cu necruțătorii poștași, pe asta se și bazează.

Nu știu câtă cenușă și-au pus în cap șefii Companiei Naționale „Poșta Română” S.A. și dacă până la urmă au capitulat în fața guvernului reprezentat de cele două doamne, dar bănuiesc și eu, cam așa cum bănuia și Virgil Guran în emisiunea EDIȚIE SPECIALĂ, moderată de Cătălina Porumbel, din 21 noiembrie 2019, ora 17:05, că „...Au găsit un motiv să motiveze cumva”...

23 noiembrie 2019 

Comentarii

Postări populare