O COMPARAȚIE IMPLICITĂ



Sunt jurnaliste și analiste pe lumea asta care ar trebui să evite cu disperare să-și dea cu părerea pe marginea anumitor subiecte și să încerce, cel puțin vizual, să protejeze publicul de o comparație mentală de tip ”FLASH” între dânsele și subiectele pe care le toacă, așa, ca și cum ele de analiste ce sunt se simt datoare să intervină și să lumineze nația.

Port un studiu de caz în minte, cam din 2016 : madam Andreea Pora încercându-și norocul de mare ziaristă cu întâmplările „penale” ale Olguței Lia Vasilescu.


Acum, natura a făcut și ea ce-a putut, pe unii mai așa… pe alții mai altfel… Dacă un bărbat ar fi scris editoriale incendiare și răutăcioase despre doamna Olguța, poate că lumea n-ar fi citit ȘI printre rânduri. Pe când așa…

Păi cum, madam Pora ( o știți pe madam Pora, nu? ) să scrii matale de ”baroneasa Olguța”, sperând că nu se observă șuieratul de viperă nevrotică urmărind-o pe Cenușăreasa care umblă desculță prin iarbă? Cum să creadă lumea că „deontologie”…că „imparțialitate”…„că sete de dreptate”… când matale erai numai o baltă de venin , lățindu-se verzuie pe pagina virtuală? Când matale ai scris așa: „…Olguța din Craiova s-a metamorfozat din tovarășa la peremeul lui Vadim Tudor în baroneasa la pesedeul lui Ponta cu aceeasi viteză cu care a ajuns Ghiță mogul de București din băiat de cartier din Ploiești (...) Ei nu s-au născut ca să fure, ei s-au născut ca să ajungă unde au ajuns, ceea ce, să fim sinceri, e un act de creație în sine. Furatul e doar un detaliu de parcurs… Dacă n-ar fi pretins mita de 544.209, 33 lei, (sub forma de sponsorizari) de la Asociația Pro Craiova, n-ar fi ieșit cu cătușe la mâini de la DNA și n-ar fi luat drumul arestului Poliției... ”( BARONEASA OLGUȚA, 31 martie 2016, REVISTA 22.ro)

Auzi, duduie Pora, deci termoizolația plus zugrăveala unor blocuri de locuințe, care nu-i aparțineau Olguței, mită a fost? Păi, eu îți doresc ca începând de mâine să-ți iei salariul în fâșii de polistiren expandat, plasă din fibră de sticlă și tencuială ornamentală, toate puse în operă pe fațada vecinilor dumitale. Că dacă Olguța a putut lua mită fațade cu termosistem în spatele cărora locuiesc alții, nu văd nici o problemă ca și matale să poți primi la sfârșit de lună un fluturaș salarial cu materialele de construcții pentru vecini. Capeți IMAGINE, dragă! IMAGINE! „Baroneasa din Craiova ” așa a făcut și fii atentă ce bine arată! E o metodă mai tare decât chirurgia estetică!

Pe de altă parte, vă închipuiți ce lovită a fost pe 6 aprilie 2016 madam Andreea Pora când a ieșit Olguța fără nici o măsură preventivă de la Onorata Instanță, adică liberă ca o rândunică și cu o imagine ( folos nemeritat) trăsnet ! Pariez că duduia Pora a luat-o ca pe o înfrângere personală …

P.S. Am pus mai jos doar o fotografie a doamnei Pora. Cum bănuiesc că pe Olguța o știți, m-am gândit să nu merg cu comparația vizuală până la capăt. Ce naiba, eu am, totuși. o inimă simțitoare!

13 ianuarie 2019 

Comentarii

Postări populare