CU DAN BARNA , BĂTÂND CÂMPII, GRAȚIOS



MOTTO: „... Liviu Dragnea a cerut astăzi Guvernului să adopte ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea până pe 15 ianuarie. Dacă acest lucru se va întâmpla, îl avertizez pe Liviu Dragnea că PSD va arunca România către o adevărată revoluţie (...)Vom ieşi în toată ţara şi vom sta în stradă până când guvernul PSD va cădea. Nu vom ceda nici în faţa frigului, nici a gazelor lacrimogene. Vom protesta paşnic până când România îi va înlătura de la putere pe Liviu Dragnea şi regimul corupt, mincinos şi iresponsabil pe care acesta l-a instaurat... ”( Dan Barna , președinte USR, 17 decembrie 2018)
................................................................................................
I-aș fi recunoscătoare lui Dan Barna, președintele unui partid de 8,87% în preferințele electorale ale cetățenilor români, dacă n-ar mai vorbi în numele ÎNTREGII POPULAȚII A ROMÂNIEI, DECI ȘI ÎN NUMELE MEU. Să facă Barna revoluție la el în sufragerie și să se joace de-a gazele lacrimogene care schimbă ADN-ul protestatarilor acolo, la el...ei hai, și pe hol ...cât vrea... căci, până la urmă, CE ANUME IAȘTE ACELA USR? Ia să vedem...

Ce uimită am fost să aflu că USR- partidul acela, știți? care face tot felul de giumbușlucuri în Parlamentul României - are 5 000 de membri, și-am fost uimită deoarece înmulțirea exemplarelor, chiar și prin partenogeneză, cum cred eu că e la ei, în interiorul grupului, mi se pare excesivă avându-se în vedere că ultima oară când i-am numărat, erau 1 800 ( „...Referendumul intern al USR s-a ținut săptămâna trecută și s-a încheiat aseară, la miezul nopții. Din cei 1 800 de membri ai partidului au participat 1 453, adică aproape 80%.”, 14 august 2017 – VICE.com). Mai ales că, în timp ce se înmulțeau frenetic, în comunitate, avea loc, în paralel, și o diminuare frenetică, prin demisii care de care mai răsunătoare...

Veți vedea că lunile noiembrie și octombrie sunt luni periculoase pentru membrul USR care are gânduri de demisie...

Primul a plecat vicepreședintele USR Cluj, actorul Bogdan Rădulescu, băiatul acela drăguț și simpatic care în show-ul „Un gând sincer” , difuzat pe micile ecrane în 2014, a spus următoarele lucruri despre preoții care țin ore de religie( cu accent pe preoții ortodocși) : „...Ciume bubonice, viermi paraziți, lepre, căcături pe care le zice Biblia, gherţoii, mârlanii, pedofilii şi manipulatorii ce ţin orele de religie sau căcați ordinari” (ȘTIRI DE CLUJ.ro. 2016, 21 octombrie 2016) . Dar Consiliul Discriminării a hotărât că „oi fi matale sincer, nene dar... ia de la tati o amendă”... Cum lucrurile n-au putut fi ținute sub preș, conducerea de partid, a decis atunci că drumurile USR-ului și ale lui Bob sunt diferite... demisie se cheamă.

Apoi a plecat prin demisie însuși președintele partidului, pe 1 iunie 2017, din pricina deciziei USR de a se poziționa împotriva modificării Constituției în sensul redefinirii familiei, atât în Biroul Național cât și în Comitetul Politic... el săracuʹ, a plecat cam cu jumătate e gură, susurând la conferința de presă:„...Rămân disponibil pentru USR, dacă își reconsideră decizia pe care a luat-o". Dar USR nu și-a RECONSIDERAT... așa că portretul lui Nicușor a ajuns țintă de dartz , la sediul partidului... Nicușor n-a plecat într-una din lunile octombrie sau noiembrie, dar numai pentru că e el mai ciudat...

Pe 16 octombrie 2017 a demisionat și Mița Baston- recte Oana Bîzgan, fata aia de treabă care era, pe vremea lui Cioloș Dacian Julien în 3 consilii de administrație, de s-a mirat lumea: la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), la SALROM şi la Daewoo-Mangalia Heavy Industries. Bine, asta o perioadă, că pe urmă făcea revoluție în Piața Victoriei, ca să nu-și iasă din mână.

Pe 31 octombrie 2017 ieșea din partid, pe ușa demisiei , Adrian Dohotaru, piesă „grea” cu preferințe alimentare subtile... vreau să spun că e cel care a mâncat din gunoi, pentru ca oamenii să conștientizeze că nu-i bine să arunce ceea ce nu mai pot înghiți... mucegai-nemucegai... dar mâncarea nu se aruncă!

Pe 4 octombrie 2018 a părăsit partidulețul deputatul Matei Dobrovie, care a vrut să voteze pro-Referendum pentru redefinirea familiei... or partidul a zis că nu se poate și cu degetele unse și cu slănina-n pod. Așa că omul a plecat nu înainte de a afirma că USR „...se sinucide politic și merge într-o direcție greșită”

Pe 11 octombrie 2018, Willy Schuster, membru fondator, și-a luat și el lumea-n cap ... oricum, era VINOVAT: fotografia lui de profil de pe FACEBOOK nu mai corespundea ideologiei useriste, deoarece promova mesajul îngrozitor și inacceptabil al căsătoriei dintre un bărbat și o femeie. La anunțul plecării din USR, cineva a comentat la postarea lui: „Păi sigur, partidul toleranței nu-i chiar așa de tolerant”

Pe 30 noiembrie listele pentru alegerile europarlamentare, au încins spiritele în partiduleț... pe primele locuri s-au situat Clotilde Armand – acuzată că și-a angajat rudele și prietenii în partid, dar ce, dragă? alea erau rude ? erau „decât” verișoară, asociat al verișoarei, fina copiilor ... plus pisică... hamster...ficus... mă rog, cam câte voturi îi mai trebuie doamnei Clotilde la o adică- și Cristian Ghinea, pupătorul de ... moaște ați crezut că spun? ei, nu... de Macovei Monica e răspunsul corect ! Următoarele poziții cu coroniță au fost obținute de Nicolae Ștefănuță, fostul asistent al Monicăi Iacob Ridzi și Vlad Botoș, președintele USR Arad, adică al acelei harnice filiale care a măsluit cel mai mare număr de voturi în campania națională „FĂRĂ PENALI” ... au urmat, desigur, demisii...indignați, Laurențiu Dumitru și Mihnea Mihai, și-au făcut bagajele.

Având în vedere toate acestea , cred că e legitim, prieteni, să mă întreb cum dracului se înmulțesc membrii unui partid în care mai mult se pleacă decât se vine?

Și , în final... nu mi-e simpatic deloc Dan Barna... dar recunosc cu umilință că recent, într-o anumită ipostază, era cât pe ce să-mi devină simpatic. Căci, în cadrul festiv al minunatei manifestări la care dânsul a anunțat că a strâns 1 000 000 de semnături (care reale, care imaginare... dar intenția contează...) pentru inițiativa FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE, a invitat și „bomboana pe colivă” , adică pe Liiceanu Gabriel însuși. Iar pe acesta l-a introdus în poză așa:

„Am strâns aceste semnături si din marile orașe și din micile cătune( !!! mi-era teamă că le-a strâns din cătunele mari, n.n.) ale României. Mesajul acesta de decență e că nu vrem să fim conduși de condamnați penali și-o să-l invit imediat pe Gabriel Liiceanu să vă vorbească despre această INIȚIATIVĂ, el fiind unul dintre INIȚIATORI (!!!, n.n.) el fiind dintre susținătorii care a (!!! n.n.) dat credibilitate și PICĂTURA ACEEA DE TALENT ORATORIC ȘI LITERAR necesară întâlnirii noastre.”

Deci, prieteni : PICĂTURA DE TALENT... nu BASCULANTA DE TALENT, așa cum ne-am fi putut aștepta...păi, așa o acuitate a observației la Dan Barna eu chiar că n-am mai pomenit !

17 decembrie 2018

Comentarii

Postări populare