ORIUNDE CAPUL CAUTĂ SĂ-ȘI PUIE/ LOCU-I SPINOS ȘI IARBA FACE CUIE




„Și totuși...”, întreabă Klaus, privind lung în oglinda 1,80 x 2,50 metri, fără ca lunganul blond din oglindă să catadicsească să-i răspundă : „...totuși, pe mine cine mă consiliază?” ... Și simte cum îl trece așa, un junghi între coaste, iar cum dânsul are statura pe care o are ( doar ca să ajungă la slănină, conform înțelepciunii populare), pe junghiul prezidențial îl ia rapid vertijul din pricina înălțimii. Na, problema ! nici junghiul prezidențial, dragii mei, nu mai e ce-a fost odată...

Căci, de ceva vreme, Klaus urmărește cu atenție și îngrijorare, cum, exact ca în poezia HERUVIM BOLNAV de Tudor Arghezi ...„ oriunde capul caută să-și puie/ Locu-i spinos și iarba face cuie...” și orice-ar întreprinde el arată ca și cum ar da în gropi.

De exemplu de ce nu i-a spus nici un consilier că n-are voie să suspende ședința CSAT, așa , după capul lui, fără termen... că, dacă ar fi știut, poate proceda altfel și nu râdea de el azi Toni Greblă, pe la televiziunile anti-justiție și anti-stat-de-drept. Când a sesizat afrontul, Klaus a chemat pe cineva să scrie un comunicat dintr-alea cu : „...un penal își permite să critice acțiunile președintelui ...” dar tocmai când să se aștearnă ăla pe scris și pe înfierat, a aflat că Toni Greblă nu mai e penal! Că a apărut și motivarea achitării ... o nenorocită de motivare care –cică! – fapta nu se există! Păi, asta-i justiție? Să nu mai știe omul cine-i penal și cine nu?

Sau, să-l fi sfătuit un consilier- că ei sunt deștepți și cunosc finețurile astea- că atunci când iese dintr-o încăpere în care e niște oameni, printre care și o parte din Guvernul României, trebuie să spuie „bună ziua ” sau așa ceva, că nu era scris pe bilețel ce anume, dar arogantul ăla de Orlando Teodorovici știa ce - că el are consilieri ca lumea! - și i-a strigat că ar putea măcar să salute la ieșirea din încăpere! Ei, păi? Ăla de unde știa? Sigur, că l-au informat consilierii... altfel, de unde?

Nici n-a putut să doarmă, de draci, președintele nostru, alaltăieri. Ieri dimineață însă, pe răcoare, a zis că s-o dreagă cumva... și a chemat-o pe analfabeta aia de Dăncilă să mai stea și ei de vorbă ... da' să vezi ce surpriză! Dăncilă, fără să deie doi bani pe suferința lui constipată, s-a dus să se întâlnească oficial cu Felipe, regele Spaniei și cu premierul Pedro Sanchez. Lui nu i-a spus nimeni ... dacă n-are consilieri ca lumea... Dăncilă nici atunci când a plecat în concediu nu i-a cerut părerea. Că EA A PLECAT ÎN CONCEDIU, pe când el și Carmen...

Ultima lovitură a primit-o când a văzut ce înlocuitori și-a pregătit madam premier pentru întâlnirea de la Cotroceni : Orlando și Tudorel... că d-aia i s-a întunecat privirea ... bine poate era și Fifor, daʹ ăla e un fel de „...azi îl vedem și nu e...” că , nu se știe cum, cam dispare din fotografii!

Furios pe așa o viață de cacao , Klaus intră în birou și trântește ușa de se înfioară în ciubăr „alter ego”-ul lui, Ficusul de Cotroceni. Tremurând de nervi se repede în dressing , să ia paltonul de pe umeraș și să-l zvârle, cum numai el se pricepe să o facă, de două-trei ori , pe birou, ca să se liniștească... dar , stupoare! Umerașul este gol, căci consilierii au considerat, taman astăzi , că e bine să dea la curățat prețiosul obiect de îmbrăcăminte, de care Klaus se simte atât de intim legat!

Învins de acestă suită de întâmplări inexplicabile, președintele nostru simte nevoia irepresibilă să-și concedieze consilierii! Sau, dacă nu pe toți, măcar pe soroșista aia de Sandra Pralong, că drace! începe să creadă și el în TEORIA CONSPIRAȚIEI și-n malversațiunile „ocultei mondiale” care a pus ochii pe el !!!

Comentarii

Postări populare