„AVOCATUL DIAVOLIȚEI ”



Ah! am simțit o arsură și-o furnicătură în partea stângă a torsului, citind ce-a declarat CTP-ul la cel mai echidistant post de televiziune de pe planetă, și anume DIGI 24, referindu-se la dragostea sa , Codruța... Incredibil, dar în statuia perfecțiunii baschetbalistice , executată la scara 1:1 și purtând numărul 46 la balerinii șlefuiți din cea-mai-de-Rușchița marmură alb-gălbui, livrată de Titan Mar, uitându-se CTP-ul nostru atent, cu o lupă de mare putere , a descoperit o fisură! Iar descoperirea fisurii a zdruncinat încrederea nesmintită a „crucișătorului” în puritatea de cristal a DNA-ului !

Este știut că durerea , la ființele sensibile , așa cum fără îndoială este CTP, se amplifică din pricina gingășiei sufletești enorme și riscă să arate, în final, ca o pleașcă „teodorpaleologistică” înșurubată pe o chelie perfectă!

De ce? De ce să i se- ntâmple tocmai lui? Iată:

„Nu şi-a dat seama un întreg DNA cu Kovesi în frunte, vreme de 4 ani, că erau prescrise infracţiunile respective, au zăcut în dosarul ăla prescrise”... ( despre DOSARUL MICROSOFT e vorba și despre pleiada de miniștri „penali” pe care întreaga argumentație a însuși președintelui nostru s-a sprijinit de-atâtea ori... n.n.) ...Nu e vorba de un simplu fapt legat de un procuror, e vorba de întreaga instituţie.”

Simțiți, prieteni, sfâșierea interioară a cyborgului de omenie, căruia, din moment ce în existența lui fericită intervine brutal termenul PRESCRIPȚIE, i se răpește cea mai curată speranță ca oamenii să fie băgați în continuare la bulău pe argumente obscure? De ce, vă-ntreb, de ce să intervină PRESCRIPȚIA?

Că în DOSARUL „TROFEUL CALITĂȚII” deși intervenise, onorata instanță s-a făcut că n-o vede... nu spun eu, spune doamna Gabriela Ghiță, fostul Procuror general adjunct al României, care nu citează numai din articole de lege când spune asta , ci din însăși Macovei Monica, o doamnă foarte competentă în domeniu, pe care toată Uniunea Europeană și toate clanțele de la Ambasada americană o ascultă cu religiozitate!

„Dar, cea mai deşănţată şi flagrantă nesocotire a legii a fost pervertirea normelor legale privitoare la prescripţie...judecătorii fondului şi apoi cei din recurs au creat, pentru acest dosar, o altă lege decât legea scrisă, amalgamând în mod nepermis textele de lege si creând, special pentru acest dosar, lex tertia. Că aşa este, rezultă – pur şi simplu – din afirmaţiile, foarte corecte de această dată, ale dnei Monica Macovei făcute la televiziunea publică în luna mai ( 2012, n.n.) , reluate ca atare de întreaga mass media. Or, cum nimeni nu o poate bănui pe dna Macovei de intenţia de a-l favoriza pe A. Năstase, şi interpretând corect art. 124 Cod penal (de altfel, aşa cum a fost interpretat din 1968 sau chiar din 1992 şi până acum) problema prescripţiei în cazul lui A. Năstase este pe deplin şi definitiv tranşată: prescripţia specială s-a împlinit în ceea ce-l privea pe A. Năstase la data de 10 iunie 2012 iar soluţiile instanţelor reprezintă abuz de drept şi, în consecinţă lipsirea de libertate în mod nelegal.”

Vedeți, prieteni? Păi, nu putea merge la pușcărie- în baza aceleiași nebulozități legislative temporare prăvălite peste Înalta Curte - și doamna Ecaterina Andronescu, de mână cu Alexandru Athanasiu ? Ba bine că nu...

Dar dacă nu mai avem principii... năucit de realitatea cu care nu se poate deprinde, CTP –ul nostru e-un „android bolnav” ALFA 1 S, care nu-și mai poate pune capul liniștit pe perna lui cu circuite integrate... Și e dramatic ca pe speaker-ul său mono de 3W să auzim , printre paraziți interstelari, această dureroasă suită de întrebări :

„De ce n-a ieşit Kovesi acum? Trebuia să iasă şi să explice aşa ceva. Când ai o asemenea bombă termo-nucleară o pui acolo ca într-un raport obişnuit?...Cine răspunde pentru asta? Până la ce nivel şi ce probleme structurale are DNA astfel încât patru ani a fost posibil să ai o asemenea aberaţie în instituţie şi nimeni să nu se autosesizeze? Nu se poate trece peste aşa ceva. Dacă Kovesi nu iese acum şi nu explică şi DNA nu reuşeşte să extirpe această tumoră, atunci acest fapt va avea repercusiuni asupra întregii justiţii”

De marmură de la TITAN MAR să fie zeița și tot ar fi trebuit să-i răspundă. Și i-a și răspuns... iar răspunsul a fost PERFECT :

"Este o situaţie pe care nu ne-o dorim, nu ne-am dorit-o. Cu siguranţă poate să arunce o umbră de îndoială asupra a ceea ce fac procurorii din DNA, dar este UN CAZ IZOLAT ȘI NU TREBUIE SĂ GENERALIZĂM. Procurorii din DNA îşi fac treaba, lucrează corect...”

Nu știu cum i-a sunat în urechi lui Cristian Tudor Popescu acest răspuns... dar în urechile mele a răsunat ca refrenul unei manele de proveniență îndoielnică :

„Emanuel Eva ...George Bucurică.../ Mircea Negulescu -Portocală mică ”...

Ei, nu e chiar geniul de cantautor al lui Florin Salam dar , dacă nu ești prea pretențios în selecția muzicală, cred că seamănă...

(2 februarie 2018)

Comentarii

Postări populare